Thorn

“Ik ben dankbaar dat ik de kans kreeg om deel te nemen aan het zadenproject. Ik werd aangemoedigd door de leraar, die me liet zien hoe ik creatief kan zijn met wat ik rond mijn huis heb. Ik paste de kennis toe die ik via het programma had opgedaan over het verbouwen van groenten, het maken van zeep, het houden van vee en het voeren van een goed financieel beheer.”

Een opleiding in teeltechnieken

Mijn naam is Thorn, ik ben 43 jaar oud en kom uit de provincie Takeo. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Eigenlijk ben ik PassApp-taxichauffeur (3-wielige motortaxi), maar de afgelopen vijf maanden was het moeilijk tijdens het coronaseizoen. Ik had moeite om klanten te vinden en ik was bang dat ik corona zou krijgen als ik aan het werk bleef. Daarom heb ik besloten om voorlopig thuis te blijven en voor mijn vrouw en kinderen te zorgen.

Ik ben dankbaar dat ik de kans kreeg om deel te nemen aan het zadenproject. Ik werd aangemoedigd door de leraar, die me liet zien hoe ik creatief kan zijn met wat ik rond mijn huis heb. Ik paste de kennis toe die ik via het programma had opgedaan over het verbouwen van groenten, het maken van zeep, het houden van vee en het voeren van een goed financieel beheer. Ik ben begonnen met het verbouwen van groenten rondom mijn huis, wat geweldige resultaten opleverde omdat we de juiste teelttechnieken gebruikten. Door deze training heb ik gezorgd voor voedsel voor mijn gezin dat veiliger en beter is dan voorheen, en ik heb zelfs extra om te delen en te verkopen. We geven nu minder uit aan voedsel. Ook al kan ik mijn gewone werk nu niet doen, toch verdien ik wat geld om mijn gezin te onderhouden met dit eenvoudige werk. Ik ben echt dankbaar voor de opleiding die ik gekregen heb. Aangezien ik de voordelen zie, blijven mijn familie en ik meer groenten verbouwen en de juiste zaden kiezen, zodat we meer kunnen produceren. Ik ben blij dat we ook een goed voorbeeld kunnen zijn voor de gemeenschap. Ik wil echt zien dat mijn gemeenschap gaat groeien en iedereen voedsel kan verbouwen om hun gezin te onderhouden en gezond te blijven.

Bericht delen?

Meer van dit soort verhalen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!