Jouw kerk en FOH

Helpen jullie als kerk om de lokale kerk in Cambodja te steunen? Verrijk je vereniging of gemeente door wederzijdse verbinding met een dorp of specifiek programma. Want waar wederkerigheid is, ontstaat ruimte voor groei. Groei in het delen, groei in levenswijsheid en groei in gelijkwaardige naastenliefde. 

Kom in actie!

Organiseer als kerk een actie voor Cambodja! Kies zelf jullie specifieke actiedoel (bekijk hier onze projecten) en maak een eigen actiepagina aan. Je kunt een eigen streefbedrag invoeren, passend bij de grootte van jullie vereniging of gemeente! 

Dorpenprogramma

Verbindt jullie als kerk met een dorp in Cambodja! Ons programma ‘Our strong village’ richt zich op het versterken van de lokale kerk in een dorp, zodat zij kunnen inspelen op de behoeften en noden. Inmiddels zijn er al meer dan 142 dorpen getransformeerd! Helpt jullie kerk mee om nog meer dorpen te bereiken? 

Vraag meer informatie aan >>

Wederkerigheid

Wij geloven in de enorme rijkdom van wederzijdse verbinding. Waar wederkerigheid is, ontstaat ruimte voor groei. Groei in het delen, groei in levenswijsheid en groei in gelijkwaardige naastenliefde. Wij dromen ervan om die verbinding tot stand te brengen tussen Nederlanders en Cambodjanen, tot versterking van hen beiden. Het dorpenprogramma biedt die verbinding, door middel van concrete actiedoelen en regelmatige updates vanuit het veld en wanneer passend zelfs een gemeentereis naar het verbindingsdorp!

Voorlichting

Vraag een voorlichting aan voor jullie vereniging of gemeente! 

Voorlichtingsonderwerpen zijn:

 • Fountain of Hope
 • Kinderen in Cambodja:
  hoe keuzes van de kinderen een heel dorp kunnen beïnvloeden
 • Celkerken:
  hoe de kerk de centrale Bron van hoop is in een donkere omgeving
 • Een leven van waarde:
  waarom het zo belangrijk is om te weten wat je waard bent in de strijd tegen HIV, aids, huiselijk geweld en andere problemen.
 • Dorpen in bloei:
  hoe toegang tot duurzame bronnen zoals koeienbanken en spaarbanken complete dorpen transformeren.

“Ik kijk nu anders naar armoede en rijkdom en ga bewuster om met de zegeningen die ik van God ontvangen heb. Ik geloof dat we veel kunnen leren van wederzijdse verbinding met de Cambodjanen.‘”

Willem-Jan

Venloop actie

“Geen hoogdravende woorden maar echte hulp bieden. Dat zag ik in Cambodja: mensen die samen leren, samen bidden, het leven delen! Het maakt niet uit hoe succesvol je bent, hoeveel je bezit en wat je allemaal kunt. Waar het om gaat is dat je het leven kunt delen, God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf. Wat kunnen we veel leren van elkaar!” 

Gerdien

Ambassadeur FOH

Zij werden verrijkt door wederzijdse verbinding!

Betrokken blijven bij ons werk?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuws, ontwikkelingen en impactverhalen!