Life with Value

Dit project werkt ernaar om gezonde gemeenschappen te ontwikkelen. Het streeft er naar om een positieve verandering te bewerkstelligen in het gedrag en het maken van goede keuzes van zowel tieners als volwassenen. We ondersteunen en stimuleren de individuele verantwoordelijkheid van ieder lid van de gemeenschap.

HIV/aids en huiselijk geweld

Mensen met hiv/aids worden geconfronteerd met discriminatie, afwijzing, financiële kwetsbaarheid en lichamelijk lijden. Degenen die het slachtoffer worden van huiselijk geweld zijn vatbaar voor isolatie en angst. FOH richt zich op het mobiliseren en toerusten van lokale kerkvrijwilligers om met het mededogen van Christus op deze problemen te reageren. Lokale celkerken bieden toegang tot preventie en voorlichting over gezinswaarde, zorg voor mensen met hiv, ondersteuning voor wezen en economische hulp aan getroffen gezinnen.

Impact in cijfers

0
slachtoffers van mensenhandel of huishoudelijk geweld
0
plaatselijke leiders getraind
0
leden in 123 'life with value' groepen

Bijeenkomsten voor gemeenschapsleiders

Omdat Cambodja wordt beschouwd als een land van herkomst, doorvoer en bestemming van mensenhandel, is het cruciaal om te praten over preventie en kinderbescherming. Het programma geeft leiders en invloedrijke mensen in de gemeenschap inzicht in hoe
mensenhandelaars werken, maar ook onderwijs over de waarde van alle mensen en tips voor veilige migratie. De lessen gaan ook over huiselijk geweld, alcohol- en drugsmisbruik en gokken.

Gezondheidslessen

Tijdens lokale dorps- en celkerkbijeenkomsten krijgt men preventieve gezondheidslessen waarin wordt uitgelegd hoe er moet worden omgegaan met knokkelkoorts, diarree, malaria en andere vermijdbare levensbedreigende ziekten.

Opvoeding en ouderschap

In deze lessen wordt informatie gegeven over de groei en ontwikkeling van een kind en hoe ouders voor kinderen moeten zorgen. Bovendien gaan de lessen in op woedebeheersing en de verantwoordelijkheid van elk persoon binnen een gezin.

Impact in verhalen

VCGL Adult PS 02

Lorn

“… Het is niet alleen het probleem van de overheid, maar van iedereen. Ik ben echt blij dat ik na de training voldoende informatie heb om met iedereen in mijn gemeenschap hierover te spreken, zodat we samen deze sociale problemen kunnen voorkomen.”

LWV_CLB_Sareth_02

Sareth

“… Door de training, ondersteund door FOH, begon k de relatie en het nut van het in kaart brengen van de gemeenschap beter te begrijpen. Ik begrijp meer over het gevaar van drugsgebruik, de gevolgen van huiselijk geweld, weet meer over hiv, preventiemaatregelen en verschillende ziekten.”

Mensenhandel

Bekijk hier de video over de impact van ons programma tegen mensenhandel.

Helpt u mee?

Doneer via onderstaande knop voor ons programma ‘Life with value’

Betrokken blijven bij ons werk?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuws, ontwikkelingen en impactverhalen!