Rotha

"… Op een dag ging ik naar haar huis en maakte een praatje met haar. Ik vroeg haar hoe ik haar kon helpen. Ze antwoordde dat ze het beter wilde doen op school en dat ze heel dankbaar zou zijn als iemand haar zou helpen met haar studie.”

Hallo, mijn naam is Rotha

Ik ben een meisje van 16 en woon in de provincie Tbong Khmum. Ik heb vijf broers en vier zussen en ik ben de jongste van onze familie. Mijn ouders zijn allebei boer. Nadat ik heb meegedaan aan de Buddy System-training, ben ik op zoek gegaan naar kinderen die risico lopen en kwetsbaar zijn in mijn dorp. Ik had hier nog nooit over nagedacht, maar nu weet ik waar ik op moet letten binnen onze gemeenschap. Ik zag veel kwetsbare kinderen die iemand nodig hebben om voor hen te zorgen. Ieder kind heeft een zijn eigen verhaal en ik voelde hun last. 

Ik voelde me verantwoordelijk om één van deze kinderen onder mijn hoede te nemen. Ik werd buddy van een meisje genaamd Sophal*, die 12 jaar is. Ze komt uit een heel arm gezin. Toen ik haar voor het eerst zag voelde ik een diep medeleven met haar. Ik wilde haar de warmte geven die ze nodig had en haar verder helpen. Op een dag ging ik naar haar huis en maakte een praatje met haar. Ik vroeg haar hoe ik haar kon helpen. Ze antwoordde dat ze beter wilde doen op school en ze heel dankbaar zou zijn als er iemand was die haar kan helpen met haar studie. Zonder aarzelen begon ik haar te helpen met haar wiskundeproblemen. Ze lette erg goed op. Ik ben heel blij dat ik iets voor haar kon doen. En nu heb ik regelmatig contact met haar. Ik kom bij haar thuis om een deel van haar leven te zijn en deel met haar wat ik kan. Ik heb het gevoel dat ze mijn jongere zus is, want ik heb zelf geen jonger zusje. Ik kan zien dat ze blij is om mij als haar ‘grote zus’ te hebben.

Bericht delen?

Meer van dit soort verhalen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!