Sitha

“Zolang ik me kan herinneren, was ik wanhopig omdat ik opgroeide in een arm gezin. Mijn vader dronk veel en was bijna elke dag dronken. Dan veroorzaakte hij thuis problemen met mijn moeder en ons, zijn kinderen.”

Hallo, mijn naam is Sitha

Hoi, ik ben Sitha, 16 jaar oud. Ik ben een leerling van het 6e leerjaar. Mijn ouders zijn allebei boer. Ik heb 3 broers en zussen, zelf ben ik het tweede kind. Momenteel woon ik in de provincie Tbong Khmum. Zolang ik me kan herinneren, was ik wanhopig omdat ik opgroeide in een arm gezin. Mijn vader dronk veel en was bijna elke dag dronken. Dan veroorzaakte hij thuis problemen met mijn moeder en ons, zijn kinderen. Er waren veel ruzies en
dat maakte mij erg verdrietig. Dat had invloed op mijn studie. In mijn gedachten kwamen steeds de beelden naar boven van die gevechten, terwijl ik probeerde te leren in de klas. Ik schaamde me omdat ik in zo’n gezin leefde. Nadat ik mee ging doen aan de programma’s van Fountain of Hope kreeg ik nieuwe hoop. Ik kon weer gelukkig zijn. De leraren vertelden me dat er Iemand is die heel veel van me houdt. Ik was geïnteresseerd en geïntrigeerd omdat ik me realiseerde dat mijn eigen vader niet ‘heel veel’ van me hield. Dus ik vroeg de leraren: “Wie is die persoon die zóveel van me houdt?” Ze zeiden: “Het is de Here God. Hij houdt heel veel van jou.” Ik voelde een soort vonkje in mijn hart toen ik dat hoorde. Toen las de leraar me voor uit Johannes 3:16. Terwijl ik luisterde, wilde ik meer weten over wat dat betekende. Dus hij legde het me uit. Ik begreep het en besloot te geloven en op de Heer te vertrouwen. Een tijdje later ben ik gedoopt, omdat ik wil deelnemen aan de dood van Christus zodat ik met Hem kan leven.

Mijn vader begon minder te drinken en daardoor waren er veel minder ruzies in mijn familie.

Op mijn reis om bij Jezus te zijn, begon ik te leren bidden. Ik begon al mijn zorgen, verdriet en pijn met Hem delen. Ik heb veel over Jezus geleerd. Ik ben echt gezegend en ben de Heer erg dankbaar dat Hij mijn gebeden beantwoordde. Ik zag veel veranderen in mijn leven. Mijn vader begon minder te drinken en daardoor waren er veel minder ruzies in mijn familie. Wat betreft mijn studie betreft ging het ook steeds beter. Ik geef mijn dank aan
de Heer, want Hij heeft mijn gebeden beantwoord! Ik ben echt dankbaar dat mijn vader nu hard werkt om geld te verdienen en vis te vinden om voor ons gezin te zorgen. Ik ben God dankbaar en geef alles aan Hem. Amen. 

Bericht delen?

Meer van dit soort verhalen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!