Sophal

“Ik ben trots op mijzelf en zo blij dat ik iets heb kunnen leren. Sinds ik ben opgegroeid. In mijn jeugd heb ik nooit de kans gehad gekregen om iets te leren of te weten ontdekken hoe ik zelf iets kon doen dingen kan maken. Het is echt een geweldig gevoel om iets te kunnen creëren!”

"Geweldig om iets te creëren!"

Hoi, ik ben Sophal* en ik ben 32 en woon in de provincie Tbong Khmum. Ik ben een celkerk lid hier in mijn dorp. Ik heb deelgenomen aan vele trainingen van FOH via het Our Strong Village-programma. Een van de trainingen die ik kreeg ging over het maken van biologische vloeibare zeep.
Ik was geïnteresseerd in deze techniek. Het was verrassend om te horen dat een bepaald type citroen in vloeibare zeep kon worden omgezet. Ik heb hier nog nooit over nagedacht en wilde weten hoe ik het kon maken. Na een ontmoeting met de leraar, werd mij gevraagd om anderen – die dit ook wilden leren – uit te nodigen om deel te nemen aan de training. Dus ging ik door het dorp en verzamelde zoveel mogelijk mensen. Toen we genoeg
mensen hadden, organiseerde de leraar de training. Nadat we de training hadden voltooid, waren sommigen bezorgd dat hun zeep misschien kwalitatief niet goed zou zijn en soms waren ze bang dat ze de ingrediënten die ze nodig hadden niet konden vinden, of dat de prijs te hoog zou zijn
om dit te krijgen en meer van dat soort onzekerheden. Maar de leraar bleef ons geduldig uitleg geven. Hoopvol begonnen we onze eigen vloeibare zeep te maken. Tot onze verbazing lukte het heel goed! De zeep reinigt goed en de geur van de citroen is natuurlijk en organisch. Het is niet schadelijk voor onze gezondheid en het levert spaargeld op voor mijn gezin. Daar komt bij dat ik trots ben op mijzelf en ik ben enthousiast omdat ik iets heb kunnen leren! Sinds ik ben opgegroeid, heb ik nooit de kans gehad om iets te leren of te weten hoe ik zelf iets kon doen. Het is echt een geweldig gevoel om iets te kunnen creëren!

Soap Making - OSV

Ik ben FOH en partners dankbaar voor het geven van deze training, zodat ik op eigen benen kan staan en kan leren hoe ik geld kan besparen. Ik ben blij dat ik een goede omgang heb met andere deelnemers. Ik ben dankbaar voor de aanmoediging die we elkaar geven. Het is geweldig om samen te komen en nieuwe dingen te leren. Het is zo nuttig om deze trainingen te hebben, het heeft mijn gezin gesteund. Vloeibare zeep is iets dat we elke dag gebruiken. Terwijl we een corona-uitbraak doormaakten, heeft de kennis om zelf iets te produceren voordelen opgeleverd. Corona beperkte directe contacten, maar we hebben nu iets om schoon te maken en onszelf schoon te houden. Ik doe mijn best om wat ik weet ook met mijn buren te delen. We zullen de nieuwe kennis goed blijven gebruiken en Gods naam verheffen door onze inspanningen. God zegene je.
Amen. 

*Niet haar eigen naam

Bericht delen?

Meer van dit soort verhalen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!