Nareth

“Ik vroeg mezelf vaak af: ‘Wie kan mij helpen? Wie kan mijn man helpen om te stoppen met drinken en te stoppen met het veroorzaken van problemen voor zijn familie? Is er iemand die dat kan?’”

Levensverandering

Hoi, mijn naam is Nareth. Ik ben 38 jaar oud en woon in de provincie Takeo. Ik ben getrouwd en mijn man is 37. We hebben samen drie zonen. Met weven
voorzie ik in mijn levensonderhoud. Ik gebruik een weefgetouw om textiel en zijden stoffen te maken. Op dagelijkse basis kan ik ongeveer 10.000 tot 20.000
riels (= 2,45 – 4,90 euro) verdienen. Voordat ik in de Heer Jezus geloofde, had mijn familie veel moeilijkheden doorgemaakt. We hadden niet genoeg voor ons levensonderhoud. Ik had vaak ruzie met mijn man. Dat kwam omdat hij vaak dronken was. Als hij dronk, veroorzaakte hij problemen met mij en de kinderen. Soms ging hij zelfs zo ver om me te slaan. Het kwam vaak voor dat ik dacht dat ik er genoeg van had en ik wilde scheiden. Ik wilde dit soort familieproblemen niet meer. Ik vroeg mezelf vaak af: “Wie kan mij helpen? Wie kan mijn man helpen om te stoppen met drinken en te stoppen met het veroorzaken van problemen voor zijn familie? Is er iemand die dat kan?” 

Ik vroeg mezelf vaak af: “Wie kan mij helpen? Wie kan mijn man helpen om te stoppen met drinken en te stoppen met het veroorzaken van problemen voor zijn familie? Is er iemand die dat kan?”

Op een dag ontmoette ik een leraar die bij de FOH werkt. Hij deelde het goede nieuws van de Heer Jezus met mij. Ik wist eerst niet waar dit allemaal over ging maar na een tijdje realiseerde ik me wat dat betekende. Doordat ik God leerde kennen leidde Hij mij naar geloof in Hem. Ik maakte de keus om Jezus te volgen en accepteerde Hem als mijn Heer en Heiland. Ik vertrouw op de Heer, want zoals de leraar deelde: God heef de oplossingen voor mijn problemen. God is in staat om mij te helpen. Als ik mijn geloof en vertrouwen stel op de Heer, zal Hij me zeker verlossen en helpen. Ik heb die stap gezet en hulp gevraagd. En ook mijn gezin koos ervoor om te geloven. Sindsdien begonnen we elke dag meer van God in ons leven te zien. Onze situatie begon beetje bij beetje te veranderen. Er is verandering in mijn familie, ook  bij mijn man omdat ik bid tot de Heer. Op dit moment is mijn man aan het veranderen. Hij drinkt niet meer zoveel als vroeger. In plaats daarvan weet hij hoe hij kan helpen om voor het gezin te zorgen. Ik ben de Heer echt dankbaar voor de verandering van de situatie in mijn gezin. Mijn hoop voor de toekomst is dat ik mijn familieleden zich volledig aan de Heer Jezus toewijden. Ik wil zien dat ze in Jezus gaan geloven, zodat we allemaal van God kunnen houden en Hem volgen. Moge de Heer ons allen zegenen met gezondheid en Zijn zegeningen.

Bericht delen?

Meer van dit soort verhalen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!