Chang

Voordat ik de Heer leerde kennen, was ik boeddhist. Alles wat ik wist was dat ik het heerlijk vond om de regels van deze religie te volgen. Ik probeerde beloningen te verdienen door goede daden te doen. Totdat er op een nacht een vreselijke storm uitbrak…

Afscheid van boedhisme

Gegroet, mijn naam is Chang Satt. Ik ben 90 jaar oud. Momenteel woon ik in de provincie Takeo. Ik ben een weduwe en heb 6 kinderen, 4 zonen en 2 dochters. Zoals je ziet, ben ik op hoge leeftijd. Ik kan niet meer werken dus ben ik afhankelijk van mijn kinderen. Mijn huis is niet meer dan een hut en bestaat voornamelijk uit zinkmetaalplaten. Voordat ik de Heer leerde kennen, was ik boeddhist. Alles wat ik wist was dat ik het heerlijk vond om de regels van
deze religie te volgen. Ik probeerde beloningen te verdienen door goede daden te doen. Zoals ik het begreep moest ik dat pad volgen om van mijn zonden verlost te worden. Op een dag kwamen er twee leraren naar me toe, ze heetten Khum Korn en Hem Lai Sim. Ze kwamen op bezoek en deelde het goede nieuws van Jezus met mij. Ze zeiden dat Jezus de ware God is. Hij is Degene die de hemel en aarde heeft geschapen. Hij is de enige Verlosser die iemand kan
redden van zonden. In het begin interesseerde het mij niet want ik dacht dat ik alles wist over religie en geloofde dat Boeddha de machtigste is die er was.
De leraren gingen door naar andere dorpjes. Die nacht was er een zware regen en vreselijk harde wind. Ik was zó bang dat mijn huis zou instorten! Ik wist dat dat kon geburen want de hut was niet stevig en niet bestand tegen zo’n storm. Ik besloot dat dit een moment was om een test te doen. Ik bad:
“Jezus, als u echt God bent, jaag deze wind dan alsjeblieft weg, zodat het mijn huis niet verwoest.” Onmiddellijk nadat ik klaar was met bidden hielden de wind en de regen op. Niets bewoog, alles werd kalm en stil. Toen realiseerde ik me dat Jezus inderdaad de ware God is. Hij is zo geweldig!”

Die nacht was er een zware regen en vreselijk harde wind. Ik was zó bang dat mijn huis zou instorten! Ik wist dat dat kon geburen want de hut was niet stevig en niet bestand tegen zo’n storm.

Later kwamen de leraren nog een keer bij mij. Ze deelden de verhalen over God en op dat moment was ik klaar om een beslissing te nemen om in de Heer Jezus te geloven. De leraar leidde me in gebed, zodat ik een kind van God kon worden. Nu doe ik elke week mee met de lessen om meer over God te leren. Nadat ik met Jezus op weg ben gegaan, houd ik mij niet langer vast aan het boeddhisme. Ik verlaat alles wat ik ooit wist. Ik heb afscheid genomen van de tradities en regels van die religie. Ik doe mijn best om het pad van Jezus te volgen. Op dit moment is mijn leven gevuld met vreugde, vrede en ben ik vrij van de slavernij van de boze geest. Daarom wil ik de Heer danken. Voor mijn leven en mijn verandering. Ik heb hoop en bid dat oude mensen zoals ik God nog steeds zullen zien en in Hem gaan geloven. Ik hoop dat alle mensen in dit dorp in de Heer Jezus geloven zoals ik ook doe. Dank u God. Amen!

Bericht delen?

Meer van dit soort verhalen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!