Lorn

“… Het is niet alleen het probleem van de overheid, maar van iedereen. Ik ben echt blij dat ik na de training voldoende informatie heb om met iedereen in mijn gemeenschap hierover te spreken, zodat we samen deze sociale problemen kunnen voorkomen.”

"Ik heb oog gekregen voor de gemeenschap om mij heen"

Gegroet, mijn naam is Lorn, 49 jaar oud. Ik ben een boer uit de provincie Battambong. Ik ben een weduwnaar met 2 zonen. Voordat ik deelnam aan het programma (Life with Value), was ik niet geïnteresseerd in algemene gezondheidskennis. Ik maakte me geen zorgen dat het mijn familie of de gemeenschap kon aantasten. Ik maakte me wel zorgen over huiselijk geweld en andere sociale kwesties. Ik weet gewoon dat ik moet werken voor de kost
en dagelijks voor mijn gezin moet zorgen. Ik wist niet veel over de problemen de worden veroorzaakt door drugsverslavingen en ook niet over mensenhandel. Ik dacht dat dit soort problemen zorgen zijn voor de samenleving en de overheid. Ik dacht dat ik maar een simpele man was en daarom niet het recht of de macht heb om dit soort problemen op te lossen. Het enige wat ik deed was zorgen voor mijn levensonderhoud. Verder dacht ik vroeger dat drugsverslaving en huiselijk geweld een veelvoorkomend probleem zijn, en het gebeurt elke dag. Nadat ik echter had deelgenomen aan de training over vrijwilligerswerk voor de gemeenschap, georganiseerd door FOH, begon ik me te realiseren dat er veel problemen waren, zoals drugsverslaving, mensenhandel en andere sociale kwesties. Ik leerde over het in kaart brengen van gemeenschappen, het gevaar van illegale drugs, trucs van mensenhandelaars en verschillende andere zaken.

Ik wil de leraren van FOH bedanken voor hun komst om les en essentiële training te geven in mijn dorp, zodat ik de kans krijg om te leren en deel uit te maken van de dienst voor mijn gemeenschap.

Wat voor mij belangrijk was, was dat ik begon te begrijpen dat ik het recht heb om bezorgd te zijn. Ik moet me zorgen maken omdat het een veelvoorkomend probleem is in mijn gemeenschap en ik moet voorkomen dat het gebeurt. Het is niet alleen het probleem van de overheid of van wie dan ook, maar van iedereen. Ik ben echt blij dat ik na de training voldoende informatie heb om met iedereen in mijn gemeenschap hierover te spreken, zodat we samen deze sociale problemen kunnen voorkomen. Momenteel zijn er in mijn dorp veel mensen die overmatig alcohol gebruiken en er zijn veel gokkers. Daarom wilde ik deelnemen aan de preventiecampagne. Om mijn kennis en zorgen te delen met mijn gemeenschap, zodat ze op de hoogte zijn van
het probleem en zich bewust zijn van die sociale problemen. Ik hoop dat ze, door de gevaren ervan te kennen en te beseffen, kunnen stoppen met gokken, overmatig alcoholgebruik en vrij zijn van de gevolgen van drugsverslaving en mensenhandel. Tot slot wil ik de leraren van FOH bedanken voor hun komst om  les en essentiële training te geven in mijn dorp, zodat ik de kans krijg om te leren en deel uit te maken van de dienst voor mijn gemeenschap. Ik bid dat de leraren gezegend worden met gezondheid, en ik hoop dat deze organisatie actief zal blijven en met ons blijft samenwerken in de dorpen.

Bericht delen?

Meer van dit soort verhalen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!