Het doel van Our Strong Village:

Fountain of Hope is een bediening die de lokale kerk toerust om een echte transformatie te kunnen realiseren binnen de gemeenschap. Fountain of Hope ziet graag dat de lokale kerk reageert op de behoeften van de kwetsbare mensen in verschillende gemeenschappen. Fountain of Hope faciliteert hen daarin met duidelijke, veelzijdige programma’s.

Hulp bij opvoeden

Eén onderdeel van het onderwijs is ook op het gebied van opvoedkunde. Het helpt de ouders de groei en de daar bijkomende ontwikkeling beter te begrijpen. Daarnaast leren ze basisprincipes in het opvoeden van hun kinderen. Maar ook specifiekere lessen die de ouders helpen, zoals omgaan met boosheid en verantwoordelijkheden in de familie. Verantwoordelijkheden in een familie.

Gezondheidslessen

In de dorpsbijeenkomsten, maar ook in de cel kerken leren mensen om levensbedreigende ziektes te voorkomen of hoe met deze ziektes om te gaan. Enkele van deze ziektes zijn: Dengue koorts, malaria en longontstekingen. Hiervoor worden gezondheidslessen gegeven.

Spaarbanken

Fountain of Hope heeft een spaargroep programma opgezet. De mensen met de laagste inkomens krijgen hierin de mogelijkheid om te sparen en zo financieel iets meer ruimte te krijgen. Het helpt hen in  financiële crisis situaties, in hun familie en zo ook verdere schulden en armoede te voorkomen.

De spaarbank helpt zowel de cel kerk als de dorpsbijeenkomsten om te gaan met hun dagelijks financieel inkomen. Het project spoort de leden aan om wijs te sparen en met elkaar te delen wat ze verdienen door middel van een spaarsysteem.

De leden worden onderwezen over het plannen van hun financiën en het geld te sparen als een groep. Door als een groep te sparen, hebben de leden een manier om elkaar te steunen, terwijl ze verantwoording in de groep afleggen aan hun leningen en besparingen. Door dit programma hebben families de mogelijkheid om  een beter leven te hebben.

Door een lening aan te vragen bij de spaarbank kunnen ze nieuwe kippen, naaimachines, zaden of andere benodigdheden kopen. Dit zorgt er weer voor de dat ze meer kunnen werken en de inkomens verhoogd worden.

Moringa

Fountain of Hope rust de cel kerk en dorpen toe om uit te reiken naar diegene die ondervoed zijn of ziek zijn (bijvoorbeeld door HIV/AIDS). Allereerst wordt dit gedaan door onderwijs in groei, gebruik en de voordelen van Moringa.

Moringa is een soort plant waarvan de bladeren en zaden eetbaar zijn (poeder of vloeistof vorm). De Moringa is rijk aan vitaminen en mineralen en kan gemakkelijk worden toegevoegd aan het dieet om zo ondervoeding tegen te gaan.

Moringa groeit gemakkelijk en is heel toegankelijk voor de mensen. Met betere voeding, worden mensen ook minder snel ziek en kinderen leren beter op school.

Rijstbank

De leden van zowel cel kerken en dorpsbijeenkomsten worden getraind om een zo goed mogelijke oogst van rijst te krijgen. Ze leren de beste vaardigheden in het planten, bemesten en de verzorging. De trainingen worden verzorgd door deskundigen.

Nadat de leden hun training hebben volbracht, ontvangen de leden zaden. Na de oogst, brengt eenieder een gedeelte van hun opbrengst naar de ‘bank’. Arme gezinnen kunnen nadat ze de training hebben ontvangen een gedeelte van de zaden lenen, om zo ook naar een goede oogst uit te mogen zien.

Als de oogst binnen is, geven ze de zaden met rente terug. De gemeenschap heeft niet alleen meer kennis, maar ook lekker eten op tafel.

Kippenbank

De Kippen Bank is ook een manier om de mensen beter in hun levensonderhoud te voorzien. Dit helpt ook het migratieprobleem weer terug te dringen. Cel kerken en dorpsbijeenkomsten ontvangen trainingen van deskundigen over hoe ze zo goed mogelijk kippen kunnen houden. Na de trainingen krijgen de meest arme families een paar kippen. De kippen lopen nu niet meer los, maar in een ren. De kippen worden gevaccineerd.

Leren lezen en schrijven

Door de burgeroorlog en uitroeiing van opgeleide docenten, zijn veel mensen analfabeet. Dit is niet alleen niet praktisch, maar tast ook hun eigenwaarde en onafhankelijkheid aan.

Fountain of Hope traint trainers om vervolgens mensen in de gemeenschappen te leren lezen en schrijven.